29/8/2017
במדריכים מסוג זה, אעביר ביקורת על אתר כלשהו. והפעם ביקורת על אתר SEOWHO. ההתמקדות תהיה על עיצוב החלק העליון של האתר בצורה טובה יותר וקצת על UI UX נכונים.
התאמת התמונה לחלק עליון – אם תמונה לא נראית טוב כשהיא בחלק העליון בגלל הפורמט הצר והארוך, עדיף לא להשתמש בה או, במקרים מסויימים ניתן להרחיב את רקע התמונה בצורה מקצועית כך שלא יראה 'מרוח' או להוסיף אזור בצבע אטום Solid Color, שעליו יהיה רשום הטקסט. המעבר בין התמונה לצבע שלצידה צריך להיות חלק ואסטתי.
התאמה צבעונית – צבע הקרם שנבחר בשטח המיועד למלל לא קשור לצבעים החזקים של כתום, צהוב, שחור ולכן יוצר הפרעה.
סקלה צבעונית – אם יש לאתר סקלאה צבעונית (לדוגמה באתר זה: כתום, צהוב, שחור), ניתן לשלב את אחד הצבעים בתמונות ע"י שכבת התאמה או צבע במצב Blend Mode שונה.
קונטרסטיות = קריאות – הטקסט הלבן שעל הרקע הקרמי חסר קונטרסט בעליל ולכן לא קריא.
טקסט קטן מדי – הימנעו מטקסטים קטנים מדי. בדוגמה זו ניתן לראות שהסלוגן המצורף ללוגו לא קריא ושם האתר משמאלו בכלל לא נחוץ. ע"י שינוי קטן, שיפרנו את הלוגו.
נחיצות – הלוגו של גוגל+ מאוד בולט בתפריט העליון בגלל המיקום האסטרטגי והצבע הבולט שלו. היות והוא כבר מופיע בצד שמאל ברשתות החברתיות (ששם מקומו באמת) אין צורך למשוך את התשומת לב של הגולש עם עוד אייקון במקום כל כך חשוב.
מקום טוב בגוגל VS נחיצות – המשפט בדיקת מיקום בגוגל חוזרת על עצמה 3 פעמים ב-Fold הראשון. זה קצת מעייף את הגולש לראות את זה. למרות שכתיבת כותרות רלוונטיות עוזרות לקידום מיקום האתר במנוע החיפוש של גוגל ותניע יותר לפעולה, כדאי להרגיע כי הגזמה יכולה לגרום גם לפעולה הפוכה.
אם כבר מדברים על מיקום בגוגל, החוק תקף גם לכתיבת מאמרים. בדיוק כמו שאני לא דוחף את הביטוי עיצוב אתרים במאמר הזה 20 פעם בלי הקשר. אז מה נכון? לעניות דעתי, כשלוש חזרות במאמר יספיקו. פעם אחת בכותרת ועוד פעמיים בגוף המאמר.
תהנו,
רן
- רוצים להתעדכן בסרטוני הדרכה שאנו מעלים? מוזמנים להירשם לערוץ יוטיוב של גרייס דיזיין
- אהבתם והמדריך עזר לכם? נשמח לקבל לייק בפייסבוק של גרייס דיזיין
- רוצים להרחיב את הידע בעיצוב אתרים ועיצוב גרפי? קבלו פרטים אודות קורס עיצוב או צרו קשר
כתיבת תגובה