פוטומניפולציה – מגדל בכף היד (מהירות רגילה)

חוץ משלב חיפוש התמונות באינטרנט שהרצתי מהר, סרטון זה מוצג במהירות רגילה כך שניתן יהיה לעקוב בקלות אחר השלבים.

פוטומניפולציה – Photo manipulation

פוטומניפולציה או בעברית עריכת תמונה, נעשית בתוכנת פוטושופ והכוונה היא ליצירת תמונה חדשה שלא קיימת במציאות ע"י שילוב והרכבת מס' תמונות אחת על גבי השנייה בעזרת שכבות בפוטושופ.

שני אתגרים ביצירת פוטומניפולציה

האתגר הראשון הוא הדימיון, היות והתמונה הדימיונית שאתם רוצים ליצור לא קיימת, צריך להמציא אותה. כדי שהתוצאה תהיה מעניינת, כדאי לחבר רעיונות מעולמות שונים. בדוגמה של סרטון זה: מגדל שכל קומה בו היא דירה אחרת לגמרי, המגדל גדל מתוך האדמה בתוך כף יד של בן אדם.

האתגר השני בטכניקה זו הוא שהתוצאה תראה כמה שיותר אמינה ודומה למציאות כך שמי שמסתכל בתמונה יחשוב שמדובר בתמונה שאכן צולמה כך. על מנת להשיג את התוצאה האמינה ביותר יש לא מעט דגשים שיש לשים לב אליהם כגון:

  • התאמת התאורה של כל התמונות. לדוגמה אם השתמשתם בתמונה שהאור מגיע בה מצד ימין ושילבתם אותה עם תמונה שהאור מגיע מצד שמאל. וזאת אפשר להשיג ע"י הבהרת / הכהיית אזורים מסויימים והוספת או מחיקת צל בהתאם לזווית הנכונה.
  • התאמת הקונטרסט בין התמונות והכוונה היא לניגודיות בין הכהים לבהירים.
  • התאמת רווית הצבע – אם הרקע דהוי, גם התמונה ש"תדביקו" עליו צריכה להיות דהויה. בצורה הפשוטה ביותר אפשר ליצור שכבת התאמה מסוג Vibrance שתשפיע רק על התמונה הצבעונית יותר ולהוריד את עוצמת הרוויה רק עליה.
  • התאמת סקלאת הצבעים – תמונות מצולמות בתאורות שונות מה שמשפיע על גווני התמונה. אם תמונה מסויימת צולמה בבית, יכול להיות שהגוונים שלה יטו לצהוב. במידה ונשלב אותה עם תמונה עם גוונים קרים יותר שנוטה לכחול, נצטרך לחמם את התמונה עם הגוונים הקרים או לקרר את התמונה עם הגוונים החמים. יש דרכים רבות להתאים גוונים של תמונות אחת לשנייה (בעזרת שכבות התאמה כמו Selective Color, Color Balance ועוד.. אפשר גם להוסיף שכבה מאוד מטושטשת של כל התמונה מעל האובייקט שרוצים להתאים את הצבעים שלו לרקע ולשנות את השקיפות של השכבה כך שהאובייקט יקבל את הגוונים מהרקע)
  • התאמת החדות – אם נשלב תמונה חדה יחד עם תמונה מטושטשת הדבר לא יהיה טבעי לכן יש צורך לטשטש את התמונה החדה מעט (תוכלו להוסיף פילטר טשטוש דרך תפריט Filter > Blur > Gaussian Blur) עד שתראה מטושטשת מעט כמו התמונה המטושטשת. במיוחד כאשר מדובר ברקע, ניתן לטשטש יותר.
  • קצוות האובייקטים – שימו לב, כאשר אתם "גוזרים" את האובייבט מהרקע שלו, חשוב שהחיתוך יהיה רך מעט בקצוות (אפשר להגדיר ערך גבוה יותר של Feather במסכה) אחרת יראה כאילו גזרו את האובייקט עם מספריים.
  • פרספקטיבה – יש לשים לב למיקום האלמנטים במרחב כך שיראה הגיוני מבחינת גודל, מיקום וזווית הסתכלות הצופה. ניתן לעווט שכבות בעזרת שימוש באפשרות Free Transform ואז לבחור בקליק ימני ב- Distort.

תהנו,

רן

קבלו פרטים אודות קורס פוטושופ